Grasdrogerij Hartog bestaat 70 jaar

Beschrijving

Hartog is in 1950 begonnen in het Dorp Abbekerk waar Jan Hartog zijn drogerij startte. In de tweede helft van de jaren 60 groeit en moderniseert het bedrijf steeds meer en komen ook Wil en Piet Hartog in de drogerij werken. Wanneer de drogerij uit zijn jasje groet verhuist het bedrijf in 1975 naar Lambertschaag. Ook in de jaren 80 groeit en ontwikkeld het bedrijf zich steeds meer, we gaan steeds meer exporteren en de Nederlandse boeren krijgen ook steeds meer interesse.

In 1991 wordt er naast de 40 ton droogtrommel een 50 ton droogtrommel in gebruik genomen waardoor Hartog zich op dat moment de grootste drogerij voor groenvoeders ter wereld mag noemen.

In 2011 wordt voor de pluimvee het eerste product geïntroduceerd namelijk de Compact Luzerne 20 kg voor pluimvee.

In die tijd werd al gesproken over een mogelijk snavelknip verbod, waardoor er naar veilig afleidingsmateriaal werd gezocht. Luzerne is zeer goed te drogen waardoor het vrij was van toxines en andere ziektekiemen en de pluimveehouder een veilig product in de stal kan zetten.

Het recentste product is de Compact Luzerne Easy deze werd in 2018 geïntroduceerd. In eerste instantie met name bestemd voor de vleespluimveehouderij maar nu ook voor de hobbypluimveehouder.

Media

Gallery

Website

Downloads

Deel op Social Media

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Scroll naar top