Vencomatic Group

Over ons

De Vencomatic Group is eigendom van Cor en Han van de Ven uit Eersel, Nederland. Het begon allemaal meer dan 30 jaar geleden, in 1983, met Cor’s baanbrekende innovatie voor de huisvesting van ouderdieren: het eerste geautomatiseerde legnest. Een revolutionair idee, aangezien het verzamelen van eieren tot dan toe volledig handmatig gebeurde.
Onze producten
Verder bouwend op dit succesvolle legnest, zette Cor van de Ven het werk voort en ontwikkelde vervolgens producten voor andere soorten pluimvee, zoals kalkoenen, legkippen, eenden en vleeskuikens. Alle producten zijn ontwikkeld op basis van een grondige kennis van het gedrag van de dieren en de gang van zaken bij een pluimveebedrijf. Om het productaanbod verder uit te breiden, werden Prinzen (eierverzameling) en Agro Supply (klimaatoplossingen) aan de portefeuille toegevoegd. Agro Supply, Prinzen en Vencomatic bieden samen een volledig assortiment van innovatieve systemen voor de inrichting van moderne pluimveebedrijven over de hele wereld.
Onderzoek en ontwikkeling
Dat eerste nest is nog altijd kenmerkend voor de Vencomatic Group van vandaag. Er wordt altijd gezocht naar alternatieve oplossingen om duurzame, pluimveevriendelijke producten te ontwikkelen. Het onderzoeks- en ontwikkelingsteam bestaat uit specialisten op het gebied van techniek en pluimvee met een uitgebreide vakkennis. Verhoogde efficiëntie, winstgevende pluimveeproductie en duurzaamheid zijn voor hen de belangrijkste doelstellingen.
Wereldwijd aanwezig
Met ruim 350 betrokken medewerkers, bedient de Vencomatic Group duizenden klanten. Samen met de lokale vestigingen en dealers kunnen zij optimaal voldoen aan de wensen van klanten. De lokale partners hebben kennis van specifieke lokale eisen en bieden advies, installatie en service van het beste niveau.

Venco Campus
Sinds 2012 is het hoofdkantoor van de Vencomatic Group gevestigd in de Venco Campus te Eersel, Nederland. De Venco Campus fungeert als internationaal kennis- en innovatiecentrum voor de pluimveesector. Dit eivormige gebouw is het meest duurzame en energiebesparende industriële gebouw in Europa en benadrukt daarmee het innovatieve karakter van ons bedrijf. De Vencomatic Group heeft daarnaast vestigingen in Brazilië, China, Spanje en Maleisië.

Gemarkeerd product

Products

Nieuws

Vacatures

Neem contact met ons op

Scroll naar top