Het platteland keert Den Haag de rug toe!

De minister voor Natuur en Stikstof, Christianne van der Wal, heeft op vrijdag 10 juni haar plannen gepubliceerd om te komen tot reductie van stikstof. Dutch Poutlry Expo twijfelt eraan of de gekozen  maatregelen de juiste oplossing zijn: Zijn de aangekondigde plannen gebaseerd op juiste feiten? Leveren de aangekondigde plannen het beoogde resultaat? Zijn de gevolgen voor de veehouderij acceptabel? Wat zijn de gevolgen voor voedselzekerheid en het landelijke gebied?

De afgelopen jaren heeft de agrarische sector continu daadkrachtig geïnnoveerd en zich steeds verder verduurzaamd. De Nederlandse veehouderij is internationaal koploper op het gebied van duurzaamheid, de footprint behoort tot de kleinste in de wereld. Of het op grote schaal opkopen van boerenbedrijven de oplossing is, trekken wij ten zeerste in twijfel. Zeker ook omdat de sector heeft bewezen dat innovaties werken. Wij begrijpen dan ook niet dat de overheid het spoor van innoveren en investeren stelselmatig frustreert en zich vooral richt op opkoop van boerenbedrijven.

Dutch Poultry Expo steunt de protestactie van 22 juni 2022 en doet een dringend beroep op de provinciale besturen om de dialoog aan te gaan mèt de sector en samen mèt de sector aan de slag te gaan met plannen die bijdragen aan de natuur en perspectief bieden voor een vitale agrarische sector, voordat er schade ontstaat die onherstelbaar is.

Wil je de actie ook steunen? Kom dan 22 juni naar de landelijke actiedag.

Datum: 22 juni 2022
Aanvang programma: 12.00 uur
Locatie: Heetkamperweg 25 Stroe


Bekijk het programma hier

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Scroll naar top