Programma

Actuele Thema's

De pluimveesector verandert in een razend tempo waarbij investeringen in mensen, dieren en technologie centraal staan. Experts praten je bij over onderwerpen als verduurzaming, afzet/verkoop, techniek, data en dierenwelzijn. Maar ook over de steeds veranderende normen als het gaat om dierenwelzijn. Onderwerpen waar je als pluimveehouder, agrarisch medewerker, dierenarts en student echt iets aan hebt. Momenteel wordt er hard gewerkt aan het programma. Houd de website in de gaten.

Hoe blijf je bij, en hoe zorg je ervoor dat je bedrijf klaar is voor de toekomst? Het antwoord daarop is Dutch Poultry Expo 2020. Schrijf uzelf in voor de nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn van het programma voor editie 2020.

Programma

 • Bezoek het openingscongres van Servé Hermans over ‘De mart, de maatschappij en wij’. Meld u zich hier aan voor het openingscongres.

 • Laat u inspireren en motiveren tijdens één van de vele kennissessies in het Pluimveeweb-kennistheater over vraagstukken zoals:

  • – De impact van vogelgriep op de pluimveevleesmarkt
  • – Hoe blijf ik salmonella de baas?
  • – Aftrap voor het verkiezingsjaar met een Politiek Vragen (V)uur
  • – Welke mogelijkheden bieden regionale afzet en korte ketens op de eiermarkt; inspiratie uit Duitsland
 • Kom proeven & genieten en laat u verbazen welke heerlijke gerechten er met kipproducten gemaakt kunnen worden. Onze kok Hans Lieverse serveert samen met gerenommeerde slagers heerlijke gerechten met  ingrediënten uit de sector.

 • Bezoek de deelnemende exposanten van het Innovatieplein en ervaar wat de toekomst voor u in petto heeft.

Dag 1: Dinsdag 17 maart 2020

Pluimveehouders moeten gezamenlijk eieren verkopen en voer, hennen en diensten inkopen zegt Servé Hermans, tot juli 2019 directeur van de leghennentak van fokbedrijf Hendrix Genetics. Hij pleit in het openingscongres voor het ontstaan van één grote integratie die het mogelijk maakt om een klimaat te scheppen waarbij ook jonge pluimveehouders perspectief krijgen op een normaal leven met een goede balans tussen inspanning en beloning. Want de druk van de markt en van de maatschappij zijn redenen voor jonge potentiële pluimveehouders om af te haken volgens Hermans. Hij zoomt speciaal in op de legsector omdat die sector de grootste slag kan maken. De vleessector is al meer geïntegreerd en daardoor minder kwetsbaar geworden aldus Hermans. Hij is een bevlogen spreker die zijn mening niet onder stoelen of banken steekt!

Meld u zich hier aan voor het openingscongres.

Kennissessie: “Samen emissie reduceren in de praktijk”

Kennissessie: Impact Vogelgriep op pluimvee -vleesmarkt

Duitse kennissessie ‘Datamanagement (verzameling, ontsluiting en analyse)’

Dag 2: Woensdag 18 maart 2020

Kennissessie: ‘Samen emissie reduceren in de praktijk’

Kennissessie: Leren van Korte keten regioafzet Duitse eiermarkt

Duitse sessie: ‘Datamanagement (verzameling, ontsluiting en analyse)’

Previous
Next
Scroll naar top