16 & 17 oktober 2024 | Evenementenhal Hardenberg 

15 & 16 oktober 2025 | Brabanthallen Den Bosch 

Programma

Programma

Actuele Thema's

Experts praten jou bij over onderwerpen als verduurzaming, techniek, data en dierenwelzijn. Maar ook over de laatste trends en ontwikkelingen. Onderwerpen waar je als varkenshouder, agrarisch medewerker, dierenarts en student echt iets aan hebt.

Schrijf jezelf in voor de nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn van het programma voor editie 2023.

Benieuwd naar het programma van Dutch Pork Expo 2023?

Programma 2023

Komende weken wordt de rest van het kennisprogramma voor Dutch Pork Expo 2023 bekendgemaakt.

DAG 1: DINSDAG 14 FEBRUARI 2023

Hoe ziet het varkensbedrijf van de toekomst er in Nederland eruit? En op welke manier zal de pluimveehouderij zich ontwikkelen? Beide sectoren liggen onder het vergrootglas van de overheid en de consument.

Dit openingssymposium wordt georganiseerd in samenwerking met agrarisch vakblad Nieuwe Oogst. Alle grote thema’s van de toekomst komen aan bod. Martijn van Rossum, redacteur veehouderij bij Nieuwe Oogst, is host. Met tafelgasten uit de sector, de verwerkende industrie en de financiële wereld.

Tijdens deze sessie vindt er een dialoog plaats over de keten van de toekomst. Verschillende stellingen & onderwerpen komen aanbod, zoals een korte keten, samenwerkingen binnen nieuwe coöperaties, gelijkwaardigheid binnen de keten, Biologisch en nog veel meer.

Sprekers:

  • Leo den Hartog (is directeur Research & Development bij Nutreco, en bijzonder hoogleraar diervoeding in een circulaire economie aan de Wageningen University & Research. Ook vervult hij diverse bestuurlijke, adviserende en toezichthoudende functies bij instellingen in de agrifood sector).
  • Maurits Steverink (Maurits Steverink MFM, werkt ruim 25 jaar als ketenmanager en foodspecialist aan de verduurzaming van voedselketens vanuit het bedrijf True Food Projects. Opgeleid in Wageningen als geneticus en bij EFMI als foodmarkteer. Werkervaring in onderzoek en varkensvleessector. Nu werkzaam als ketenmanager van het Marktprogramma Verduurzaming Dierlijke Producten waar partners samenwerken aan het verduurzamen van dierlijke ketens, vraaggestuurd voor verschillende afzetmarkten, zoals supermarkten, foodservice, catering, slagerijen en afzet op de intern EU markt). 
  • Melissa van de Kam (Melissa is sectormanager veehouderij bij Interpolis en actief in diverse netwerken. Een verbindende schakel in gesprekken over -toekomstige- ontwikkelingen en risicomanagement, met ondernemersgroepen, belangenbehartigers, toeleveranciers, politiek, wetenschap, onderwijs en meer. Vanuit het thema ‘veiligheid voor mens, dier en omgeving’ zet zij zich in voor sterke agrarische bedrijven. Nieuwe ketensamenwerking gaat voor haar over keuzes die de ondernemer moet maken, over – nieuwe – risico’s op agrarische bedrijven, over het samen bedenken van oplossingen. Ze brengt interessante praktijkvoorbeelden mee).

Sprekers: Pieter Kühne – Pluimveedierenarts HIPRA, Erwin Prinzen – Product & Sales Director Royal Pas Reform en Kristof Van Hoye –  Project Development Manager PEHESTAT.

Wat is de impact van in-ovo vaccineren op uw bedrijfsvoering

De broederij is een centrale schakel in de pluimveeketen, ook als het om de succesvolle bestrijding van pluimveeziekten gaat. Daarom wordt steeds vaker broederijvaccinatie toegepast. Of vaccins een optimale werking hebben, is sterk afhankelijk van een correcte toediening.

Royal Pas Reform’s nieuwe SmartVac™ technologie maakt 100% veilige, consistente en nauwkeurige in-ovo vaccinatie mogelijk. Het systeem stelt de broederij in staat om een breed scala aan vaccins in-ovo toe te passen, waaronder Gumboro-, Marek-, ND- en coccidiose vaccins. Het vaccin wordt alleen in het vruchtwater geïnjecteerd, waardoor mogelijk letsel aan het groeiende embryo wordt voorkomen.

Samen met de nieuw ontwikkelde HIPRA-vaccins tegen coccidiose en Gumboro is het systeem dé garantie voor een correcte immuniteitsopbouw per individueel kuiken. Voor de pluimveehouder geeft het niet alleen meer gebruiksgemak, maar ook de zekerheid dat vleeskuikens maximale resultaten op het gebied van gezondheidspresentaties kunnen behalen.

Tijdens de kennissessie op Dutch Pork Expo wordt dieper ingegaan op de impact van in-ovo vaccinatie op uw bedrijfsvoering en het belang van een goed planningsproces voor de broederij.

DAG 2: WOENSDAG 15 FEBRUARI 2023

Onderwerpen die aanbod komen:

  1. De markt in Nederland  voor BBF : kunstmeststoffen verdwijnen, BBF verschijnen. –Spreker Herre Bartlema
  2. ‘De Afrekenbare StoffenBalans als beleids- en managementsinstrument  voor emissiereductie, wat houdt dat in voor  de pork/poultry sector. – Spreker Wim de Hoop
  3. Duurzaamheidsmonitoring in de varkenshouderij.
    Van uitdaging naar inzicht: innoveren om de toekomst te voeden.
    Met medewerking van Trouw Nutrition

Tijdens Dutch Pork Expo 2023 zal voor het eerst de Dutch Pork Expo Innovatie Award publieksprijs uitgereikt worden. De Nederlandse agrarische sector is de meest innovatieve agrarische sector ter wereld. Dutch Pork Expo biedt een podium aan deze innovatieve bedrijven met indrukwekkende innovaties, zodat ze de erkenning krijgen die ze verdienen. 

Breng hier je stem uit op jouw favoriete innovatie uit de Nederlandse varkenssector. Ook tijdens de beurs kun je jouw stem uitbrengen in de innovatiezone. De online stemmen en de stemmen op de beurs zullen bij elkaar opgeteld worden. De winnaar van deze publieksprijs wordt bekendgemaakt op de laatste beursdag, woensdag 15 februari 2023 om 20.00 uur op het kennisplein. 

Benieuwd naar het programma van Dutch Pork Expo 2021? Onderstaand is het programma te vinden.

Momenteel wordt er hard gewerkt aan het programma voor editie 2021. Houd de website in de gaten. Hieronder zie je het programma van afgelopen editie.

Programma 2019

  • Kookplein, kom proef en raak geïnspireerd door de varkensgerechten bereidt door Ramon Brugman

  • Guided tours, volg de guided tour langs exposanten en ontdek de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van innovaties en verduurzaming

  • Het marktplein, de centrale plek waar onderwerpen worden behandeld gerelateerd aan de afzet en verkoop van varkensvlees

Dag 1: Dinsdag 16 APRIL 2019

Kennissessie sturen op bigvitaliteit

Kennissessie bedrijfsovername door NAJK

Kennissessie innovaties voor betere varkensgezondheid

Discussie over ‘De zoektocht naar een nieuw verdienmodel’

Kennissessie bigvitaliteit, biestopname en geboortemanagement

Kennissessie duurzaamheid door Denkavit

Kennissessie marktontwikkelingen en risicomanagement

Kennissessie bedrijfsovername door NAJK

Kennissessie bigvitaliteit, biestopname en geboortemanagement

Kennissessie  sturen op bigvitaliteit

Kennissessie duurzaamheid

Dag 2: Woensdag 17 APRIL 2019

Gezondheidssymposium over diergezondheidsmanagement

Kennissessie sturen op bigvitaliteit

Kennissessie Big Data door AgroVision

Kennissessie innovaties voor betere varkensgezondheid

Discussie over ‘De zoektocht naar een nieuw verdienmodel.’

Kennissessie duurzaamheid door DanBred

Kennissessie bigvitaliteit, biestopname en gezondheidsmanagement

Kennissessie bedrijfsovername door NAJK

Kennissessie bigvitaliteit, biestopname en geboortemanagement

Kennissessie ‘Varkenspest in China, zegen of zorg?’

Kennissessie sturen op bigvitaliteit

Kennissessie duurzaamheid door Denkavit

Previous slide
Next slide
Scroll naar top