Programma

Actuele Thema's

De pluimveesector verandert in een razend tempo waarbij investeringen in mensen, dieren en technologie centraal staan. Experts praten je bij over onderwerpen als verduurzaming, afzet/verkoop, techniek, data en dierenwelzijn. Maar ook over de steeds veranderende normen als het gaat om dierenwelzijn. Onderwerpen waar je als pluimveehouder, agrarisch medewerker, dierenarts en student echt iets aan hebt. 

Hoe blijf je bij, en hoe zorg je ervoor dat je bedrijf klaar is voor de toekomst? Het antwoord daarop is Dutch Poultry Expo. Schrijf jezelf in voor de nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn van het programma voor editie 2021.

Benieuwd naar het programma van Dutch Poultry Expo 2021? Onderstaand is het programma te vinden.

Programma 2021

  • Laat je inspireren en motiveren tijdens één van de kennissessies in het Kennistheater in Hal 6 (Entree 3).

  • Kom proeven & genieten en laat je verbazen welke heerlijke gerechten er met kipproducten gemaakt kunnen worden. Onze kok Hans Lieverse serveert samen met gerenommeerde slagers heerlijke gerechten met ingrediënten uit de sector. 

Dag 1: woensdag 8 september 2021

Kom proeven & genieten en laat je verbazen welke heerlijke gerechten er met kipproducten gemaakt kunnen worden. Onze kok Hans Lieverse serveert heerlijke gerechten met ingrediënten uit de sector.

Hans Lieverse is al bijna 20 jaar chef-kok bij de Evenementenhal en heeft zijn opleiding genoten in de betere restaurants van Nederland. Wanneer we hem tegen komen in de keuken vertelt hij altijd enthousiast over zijn nieuwe ideeën om de gasten te laten genieten en verrassen met nieuwe gerechten.

Op het kookplein gebruikt Hans de gehele kip; van kippendij tot het velletje en zelfs het karkas wordt niet overgeslagen. Onder andere serveert Hans een ‘ballottine van kip’. Het gevogelte wordt uitgebeend en gevuld met eendenlever en farce (een mousse van kippendijen) en wordt gegaard in zijn eigen vel. Hans vertelt enthousiast  “de eendenlever geeft een lekkere smeuïge smaak en de kip wordt opgebakken in eigen vet zodat het een lekker krokant velletje krijgt”. Kom langs en ontdek de meest smaakvolle gerechten op het kookplein.

Vleeskuikens houden volgens het Beter Leven 1-ster concept.

Meer informatie en aanmelden kan via het nieuwsbericht.

Het bestuur van de NVP kondigde eerder dit jaar digitaal al aan te gaan kijken naar de mogelijkheden voor een fysiek moment
in het najaar om afscheid te kunnen nemen van de oud-voorzitter. NVP kiest ervoor om de bijeenkomst tijdens Dutch Poultry in Hardenberg houden.
Zo kunnen leden en relaties de bijeenkomst gemakkelijk combineren met een bezoek aan de beurs. Dit is daarnaast een mooi moment voor nadere
kennismaking met de huidige voorzitter Bart-Jan Oplaat.
Gastspreker op de ALV is Klaas Dijkstra van onderzoeksbureau Zest Marketing. Hij deed onderzoek naar het imago van de pluimveehouderij
onder de Nederlandse burgers.

Meer informatie en het programma is te vinden in dit nieuwsbericht

Dag 2: donderdag 9 september 2021

Kom proeven & genieten en laat je verbazen welke heerlijke gerechten er met kipproducten gemaakt kunnen worden. Onze kok Hans Lieverse serveert heerlijke gerechten met ingrediënten uit de sector.

Hans Lieverse is al bijna 20 jaar chef-kok bij de Evenementenhal en heeft zijn opleiding genoten in de betere restaurants van Nederland. Wanneer we hem tegen komen in de keuken vertelt hij altijd enthousiast over zijn nieuwe ideeën om de gasten te laten genieten en verrassen met nieuwe gerechten.

Op het kookplein gebruikt Hans de gehele kip; van kippendij tot het velletje en zelfs het karkas wordt niet overgeslagen. Onder andere serveert Hans een ‘ballottine van kip’. Het gevogelte wordt uitgebeend en gevuld met eendenlever en farce (een mousse van kippendijen) en wordt gegaard in zijn eigen vel. Hans vertelt enthousiast  “de eendenlever geeft een lekkere smeuïge smaak en de kip wordt opgebakken in eigen vet zodat het een lekker krokant velletje krijgt”. Kom langs en ontdek de meest smaakvolle gerechten op het kookplein.

Slim en rendabel naar emissie loze landbouw.

Meer informatie over Smart Animal Farming en aanmelden kan via de daarvoor bestemde pagina. 

Met o.a. Rabobank-econoom Jeroen van de Hurk.

Meer informatie over de podcast is te vinden in het nieuwsbericht

 

Previous
Next
Scroll naar top